Sziciliai karácsonyi süti különlegesség és más..
Ezt a képet találtam a neten.
Egy gyönyörű kézműves aprósütemény, melynek inkább csodálnám a szépségét, minthogy elfogyasztanám magát a süteményt! Bele sem merek gondolni milyen türelem, odafigyelés és kézügyesség kell egy ilyen különlegesség elkészítéséhez.
Csak gratulálni tudok az elkészítőjének!
Más, szicíliai sütemények:
Paste di mandorla
A mandulalisztből készült, alkoholos, porcukorral és meggyel díszített kekszek minden uzsonnát bearanyoznak, de tökéletes társ lehet egy espressónak is bármikor a nap folyamán.
Frutta di martorana
A marcipánból készült falatkák igazi műalkotások, amelyek a természetes ételfestékeknek és a türelmes kezek munkájának köszönhetően tökéletesen reprodukálják a gyümölcsöket és zöldségeket.
Sfincia di San Giuseppe
A képviselőfánkhoz hasonlító desszert ricotta krémtől lesz lágy, az apróra vágott pisztácia és a kandírozott gyümölcsök pedig a roppanós textúráért felelnek.
Cannoli
A cannoli a régió talán legikonikusabb desszertje, amely különböző méretben és töltelékkel található meg a cukrászdák és kávézók hűtőiben. Az édesség központi szereplője a ricotta, amelyet roppanósra sült tésztába töltenek.
Buccellato
A karácsonyi ünnepekkor az asztalra kerülő buccellato egy tipikus szicíliai, fánk formájú sütemény, amelyet szárított fügével, dióval, mazsolával, csokoládéval és fahéjjal töltenek meg.
(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Getty Images, Unsplash)
Karácsonyi cikkajánló